Mida teha kui su uus telekas ei mängi divX videosid?

Olles ostnud endale uue, uhke ja mis peamine- ülikalli teleka, eeldaks enamik meist ilmselt, et uus on parem kui vana. Aga võta näpust- keegi “unustas” poes mainida, et mainekad telekatootjad on otsustanud hakata võitlema piraatlusega ja lõpetanud teatud videoformaatide toetuse.

Avastades ennast fakti ees, et Su naine ei saa enam UUEST KALLIST ja POOLE SUUREMAST telekast oma trennivideosid vaadata ning nõuab vana POOLE väiksema teleka tagasipanekut seinale, tuleb ju midagi ette võtta.

Esimene samm on loomulikult poodi tagasi nõudma selgitust, et mis värk on ja mis nüüd saab? Minu kogemus oli see, et müüja teatas ülbelt, et see on ju elementaarne, et telekas ei mängi divX formaadis videosid ja otse loomulikult pole neil pakkuda ka mingisuguseid lisaseadmeid. Korralik kodanik ostab legaalsed videod poest ja sellises pakitud formaadis videode vaataja on otseloomulikult piraat.

Kuna Eesti Vabariigis sellist seadet, mis divX mängiks legaalselt poest osta on üllatuslikult ülikeeruline, siis meie internetiajastul oleks elementaarne, et appi tuleb mingi tarkvaraline lahendus ja tõmbad endale mingi äpi, mis aitab, aga ei. Nii lihtne see siiski kahjuks pole ja tuligi ette võtta ost kaugelt maalt. Üllatuslikult juba nädala ajaga saabus kohale 45 eurone meediamasin, mis nägi väliselt täiesti normaalne ja kvaliteetne välja.

Veidi kilplaslikuna tunduva tegevusega Smart TV taha ühendatud Smart TV seade toimib suurepäraselt ja suudab mängida videosid isegi välise kõvaketta pealt.

Ja mis peamine- naine on õnnelik ja UUS SUUR telekas jäi seina peale alles! : )


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *