Talverehvid on kohustuslikud 1. detsembrist kuni 1. märtsini

motoblogi.ee 0

Talverehve on Eestis kohustuslik kasutada 1. detsembrist kuni 1. märtsini. Naastudeta talverehvide ehk lamellrehvidega tohib sõita aasta läbi. Talverehvide puhul on oluline meeles pidada, et nende mustri jääksügavus peab olema suurem kui 3 millimeetrit, soovitatavalt vähemalt 4-5 millimeetrit.

Mõistlik ei ole kasutada rehve, mis on vanemad kui 8-10 aastat, sest rehvi omadused ajas halvenevad ning teatud hetkest ei ole nende omadused enam piisavad ohutuks liikluses osalemiseks.

Rehvimuster peaks kõigil neljal rehvil olema ühesugune või siis äärmisel juhul esisillal ja tagasillal samasugused. Kui on näiteks kaks rehvi kulunud, siis uued rehvid tuleks alati panna tahasillale, sest auto tagumine osa on alati kergem ja see kipub äärmuslikes olukordades libisema.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *